2009/09/03

Funksmakers



www.funksmakers.com

Kapela vznikla na podzim roku 2003, kdy bývalá rytmická sekce kapely Happy Negativ (Smeták, Sergei, Vašut) hledali zbytek kapely. Tou dobou se na hodinách u Ladislava Šišky setkali s kytarystou Zajícem, který by rád nějakým způsobem využil hudební obdaření, které mu přinesla matka příroda. A tak se k této rytmické trojici připojil, a vznikla kapela hrající alternativní-funk-rock, která už byla schopna smysluplně zkoušet. Se Zajícem přinesl výrazné a dnes již nepostradatelné spestření v kapele příchod saxofonisty Kopči(ovšem mimojiné i skvělý mandolínista a hudebník celkově), který se k této kapele připojil těsně po jejím stvoření. A už by chyběla jen zpěvačka, aby se mohli začít komponovat, vytvářet a aranžovat první skladby a pořádat první koncerty. Do konce roku 2003 se k nám ještě stačila připojit zpěvačka Barunka a sestava byla kompletní a v březnu roku 2004 na Sergových dvacátinách se kapela představila svým prvním koncertem.



Od té doby se začali pořádat koncerty každou chvíli, v Kuřími na zámku, v létě na Borkovanském Woodstocku, Vážany, Mýdlo, Mvklub, atd. Ovšem během zimy na přelomu let 2004/2005 začala kapela upadat do zimního spánku, který téměř přerostl v hudební impotenci kapely. Ke konci jara se z tohoto zimního spánku kapela začala probouzet ovšem bohužel už bez zpěvačky Barunky. Za mikrofón se postavil saxofonista Kopča a dnes již neexistuje jediná osoba, která by jeho hudebním výkonem nezůstala omráčena.

Během pár měsíců kapela odehrála skvělé koncerty. Byli jsme opět pozváni na Borkovanský Woodstock, hráli jsme v Mvéčku nebo na Staré Pekárně, atd. Byli to produktivní a krásné chvíle až do okamžitu kdy baskytarysta Petr Němec musel pracovně odcestovat do Ruska a my jsme si tím pádem dali krásné a zasloužilé prázdniny. Po příjezdu jsme opět začali produktivně obměňovat svůj repertoár odehráli skvělé koncerty v Brně i mimo něj a zúčastnili se soutěžního festivalu oSUD. Přichází další prázdniny a s nimi další pracovní cesta našeho Washuta do Ruska.

Žádné komentáře:

Okomentovat